Eşti aici

GLOBAL GAMING EXPO 2018

Organizat ca în fiecare an, la Sands Expo & Convention Center din Las Vegas, Global Gaming Expo 2018, eveniment cunoscut sub acronimul G2E, a reunit o participare record pe partea de expoziție și un conținut deosebit de interesant și de valoros pe zona de informare și educație.

Produsele și serviciile prezentate de expozanți au fost grupate pe 20 de categorii, cele mai mari suprafețe din expoziție fiind ocupate de IGT, Aristocrat, Scientific Games, Novomatic și Konami Gaming. Este de remarcat și faptul că dintre cei 376 de expozanți, 71 au participat în premieră la G2E.

Probabil că cea mai importantă noutate de la ediția 2018 a fost legată de recenta decizie a Curții Supreme de Justiție din Statele Unite prin care se legalizează organizarea pariurilor sportive. Ca urmare, G2E a fost locul și momentul cel mai potrivit pentru a explora oportunitățile extraordinare deschise pe această piață.

Pariurile sportive au reprezentat bineînțeles un subiect principal și în partea de conferințe și educație, nu mai puțin de 7 simpozioane pe acestă temă fiind programate pe scena principală de la Sands Expo în cele 3 zile ale evenimentului. Am apreciat și alte prezentări făcute în zona de educație dar în mod special mi-a atras atenția scena de la Innovation Lab, organizat de American Gaming Association. Am avut ocazia să asist aici la sesiuni de prezentare dinamice, având fiecare o  durată de numai 15 minute, organizate în stilul prezentarilor TED. Subiectele acestor prezentări au fost diverse si extrem de interesante, de la utilizarea inteligenței artificiale în gaming până la relaționarea cu millenials sau convergența jocurilor clasice de casino cu noile tendințe precum gamificarea, social gaming sau e-sports.

În condițiile în care suprafața expoziției, numărul de expozanți, calendarul de evenimente, numărul și distribuția scenelor și ale sălilor de conferințe și numărul participanților au fost foarte mari, am apreciat în mod deosebit faptul că organizatorii ne-au pus la dispoziție o aplicație de mobil completă și eficientă, prin care am putut să îmi configurez progrmul celor 3 zile la G2E în funcție de preferințele și de interesele mele.

În concluzie, aș spune că Global Gaming Expo este unul dintre acele lucruri care se întâmplă în Vegas dar cu siguranță nu rămân în Las Vegas, pentru că experiența, contactele și informațiile de aici sunt extrem de utile în activitatea noastră de zi cu zi.

Share